Category Archives: Destinasi Berdekatan

The destination route for FnK Guest

Sungai di Sg Lembing

Tarikan baru pengunjung ke KUANTAN. Boleh mencuba ke sungai lembing terdapat muzium perlombongan dan terowong bekas lombong. Boleh naik bukit untuk lihat sunset disamping ada sungai untuk perkelahan. Terletak lebih kurang 40km dari bandar Kuantan, ada perkhidmatan rapid Kuantan ke … Continue reading

Posted in Destinasi Berdekatan | Leave a comment

Pantai Telok Chempedak

Fnk Homestay di Jalan Beserah hanya kurang lebih 5km ke pantai telok chempedak. Simpang empat depan volkswagen showroom, dari fnkhomestay ambil kiri ke telok chempedak. Akan berjumpa JUPEM jabatan pemetaan dan terus saja jalan lurus melalui perumahan elit, sekolah, istana … Continue reading

Posted in Destinasi Berdekatan | Leave a comment

Safari Park Bukit Gambang Resort

Satu lagi tarikan di Bukit Gambang Resort, safari Park. Dengar iklan di radio, ada haiwan-haiwan yang pelik di sini. Makin banyak lah tarikan di BGRC. Pengunjung2 boleh menginap di homestay yang tersedia banyak di kawasan yang berdekatan di BGRC. Atau … Continue reading

Posted in Destinasi Berdekatan | Leave a comment

satu tarikan tambahan, mini zoo taman teruntum

Zoo ni terletak dekat dengan teluk chempedak. kalau boring2 di Kuantan, tak de aktiviti.. blh lah singgah disini. Takde apa pun, sbb mini je. tapi blh lah buat mengisi masa. Kalau dulu, semasa sebelum diambil alih oleh swasta, lesu je.. … Continue reading

Posted in Destinasi Berdekatan | Leave a comment

tips melancong ke kuantan

Pahang ni, luas negerinya.. kawasan pelancongan tidak tertumpu di satu kawasan. Ianya berselerak.. ada pulau, di pulau tioman, ada bukit di genting highland, cameron highland.. ada pantai di cherating, beserah, balok.. ada bandar, KUANTAN. jadi… jika ke Pahang, destinasi anda … Continue reading

Posted in Destinasi Berdekatan | 1 Comment

Di sungai pahang yang mendamaikan, malam juga happening

satu destinasi di tepi sungai kuantan, melihat bot nelayan pergi dan pulang dari menangkap ikan. Ada sign besar dengan tulisan KUANTAN. Bot-bot kecil lalu lalang di sepanjang sungai Kuantan, suasana yang mendamaikan. Disungai ini terletak nya perkhidmatan cruise river. Cruise … Continue reading

Posted in Destinasi Berdekatan | Leave a comment

Pantai 100m dari FnK Guesthouse

Tetamu yg datang ke kuantan dan menginap di FnK, ada tips yang baik untuk mandi manda di pantai. terletak hanya 100 meter dari lokasi FnK, pantai perkampungan beserah tempat mandi-manda penduduk setempat. Ada masa terluang sebelah petang sementara menunggu makan … Continue reading

Posted in Destinasi Berdekatan | Leave a comment

Ini pantai kampung beserah

Picture worth thousand of words. Keluar dari penginapan kami, amik kanan, amik kanan lagi, jumpa signboard pelindung pantai, go straight, jumpa dah pantai.

Posted in Destinasi Berdekatan | Leave a comment

It’s only 15 minutes drive to IIUM UIA

Do you have any meeting/conference/visit to IIUM, FnK homestay provide you a strategic location near to IIUM. Just about 15 minutes drive from FnK Homestay, you will feelĀ convenience staying at our guest house.

Posted in Destinasi Berdekatan | Leave a comment

FnK Homestay Indera Mahkota

Jika anda berurusan di Indera mahkota, kenduri kahwin, melawat saudara mara, melawat anak di sekolah sains atau apa-apa jua event yang ada di Indera Mahkota, FnK Homestay menyediakan penginapan 4 bilik yang selesa dan harga berpatutan. Hanya 15 minit memandu … Continue reading

Posted in Destinasi Berdekatan | Leave a comment