Perjalanan Ke Korea

Kami ingin berkongsi perjalanan ke Korea pada 14 December 2012 hingga 20 December 2012
Kami kongsikan trip ini untuk panduan kepada muslim-muslim di Malaysia dimana agak sukar untuk mencari makanan HALAL seperti di Malaysia mahupun tempat sembahyang

Flight AA di LCCT jam 1 pagi. flight tambang murah, semestinya hanya basic sahaja diatas flight. Oleh kerana jam 1 pagi berlepas, maka jangkaannya solat subuh diatas flight.

Perjalanan memakan masa 5 jam, maka jika landing di incheon, subuh telah selesai. Kami search di internet waktu sembahyang subuh diatas flight dan jumpa ini. Sangat2x membantu, kerana sebelum ini, hanya panduan melihat keadaan langit untuk mengetahui waktu solat. Dengan bantuan crescentrating, kita keyin sahaja masa perjalanan dan tempat, web tu akan calculate jam berapa akan masuk waktu solat.

incheon DSC_0242 (2)

Perjalanan kami ke Gang Won Do Province, tempat terkenal resort main ski salji YangPyong atau Allepso. Kami ke GangNeung dan menempah hotel di SunCruise Resort. Dari airport Incheon ke GangNeung, kurang lebih 270km. Macam Kuantan-KL. Ambil bas direct express dari incheon ke gangneung.

DSC_0250 DSC_0254

tempat tunggu bas express dan dlm perjalanan..

Perjalanan berhenti di RnR, hanya 10 minit. Wajib tepati 10 minit,  Singgah buang apa yang patut je.. nak makan2 berlenggang2x mcm kat RnR termerloh, mimpi la…

DSC_0260 DSC_0261

Suhu pada ketika ini negative, waktu jam 2 petang, cuaca berkabus.

DSC_0262 DSC_0263 (2) DSC_0263 DSC_0265 (2) DSC_0265 DSC_0266 (2) DSC_0266 DSC_0267 (2) DSC_0268 (2) DSC_0268

to be continued..

This entry was posted in @ Other places. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s