tips melancong ke kuantan

Pahang ni, luas negerinya.. kawasan pelancongan tidak tertumpu di satu kawasan. Ianya berselerak.. ada pulau, di pulau tioman, ada bukit di genting highland, cameron highland.. ada pantai di cherating, beserah, balok.. ada bandar, KUANTAN.

jadi… jika ke Pahang, destinasi anda hanya 1. x dapat ke beberapa tempat sbb tmpt nya jauh antara satu sama lain. tapi boleh je kalau ke banyak2 tempat, tapi kosnya tinggi sikit lah..

kalau plan nak ke pantai kuantan… mungkin blh ke beberapa tempat.. sbb di kuantan nih, dlm radius yang consider dekat, ada pantai, bandar, sungai, theme park. so, ada lah 2-3 pilihan.

kalau ke cherating, menginap di homestay, dan nak ke pantai.. mungkin kena masuk mana-mana resort yang ada di sepanjang pantai cherating. kalau ke pantai yang dekat sikit dengan bandar kuantan neh, mcm batu hitam, balok atau beserah.. bolehlah ke pantai rekreasi awam seperti BATU HITAM, atau BALOK.

kalau menginap di homestay sekitar situ, ada banyak tempat blh visit.. pantai, sungai, bukit gambang resort, shopping2 bandar kuantan.

Begitu juga yang outstation. dapat kontrak atau projek di pelabuhan kuantan. nak stay dimana ? HOTEL ? tak berbaloi🙂, menginaplah di homestay. petang2x blh jalan2x release tension di telok chempedak etc..

kalau kerja di pekan.. blh juga menginap di homestay sekitar kuantan. perjalanan dlm 30 minit ke pekan. kalau ada kenduri kawin di pekan.. menginap di kuantan.. selain dari kenduri, tuan2x boleh menghabiskan hari2 berikutnya dengan aktiviti yang banyak di kuantan.

MELANCONGLAH UNTUK MENCARI KETENANGAN.

This entry was posted in Destinasi Berdekatan. Bookmark the permalink.

One Response to tips melancong ke kuantan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s