FnK HOMESTAY KUANTAN CITY AND BEACH GUEST HOUSE

kami telah membina web baru di fnkhomestay.com

FnK Homestay kuantan di uruskan oleh FMM Enterprise. Kami mempunyai sebuah unit rumah Semi – D yang terletak di Taman Bukit Pelindung Maju yang berada berdekatan dengan bandar Kuantan dan Pantai Beserah serta Balok. Rumah yang mempunyai 4 bilik dan 2 bilik air dengan kadar harga semalam RM230 (Harga promosi pembukaan January 2011 RM 200).

Quantity Weekend Weekdays
1 night RM 230/night RM 210 /night
2 nights and above RM 220 /night RM 200 /night
7 nights and above RM 110 /night RM 110 /night

___________________________________________________

homestay kuantan room1

master bedroom

Homestay kami terletak di lokasi yang strategik dan mendamaikan. Hanya berdekatan 100 meter dari pantai beserah, pengunjung-pengunjung yang datang ke Kuantan untuk urusan kerja ataupun urusan bercuti akan pasti amat selesa dengan layanan FnK Homestay.  Lokasi di jalan beserah memudahkan pengunjung untuk berurusan di pejabat-pejabat kerajaan di sekitar Kuantan, mahupun syarikat-syarikat swasta di kawasan sekitar seperti Jalan Beserah, Jalan Tun Ismail, Wisma Negeri, PASDEC, Tabung Haji, KWSP dll.

Urusan kerja di universiti seperti Universiti Malaysia Pahang, UIA, UiTM, Open University OUM,  dapat dilakukan dengan selesa jika anda menginap di FnK HOMESTAY KUANTAN. Urusan di kawasan sekitar juga mudah dengan access jalan seperti ke PEKAN, Gambang, IM, Cherating ataupun Gebeng.

RUMAH SEMI D 4 BILIK 2 BILIK AIR
BILIK TIDUR UTAMA (AIRCOND) QUEEN BED
BILIK TIDUR KEDUA QUEEN BED (AIR COND)
BILIK TIDUR KETIGA SINGLE BED
BILIK KEEMPAT TOTO
RM230 PERNIGHT PROMOSI PEMBUKAAN RM200 PERNIGHT
HUBUNGI: 019 9157172 (PN FARA), EMAIL fmmenterprise@yahoo.com

homestay kuantan living room
——————————————————–

Jika anda mempunyai urusan di tempat pengajian IPTS sekitar Kuantan, Pekan, Gambang, Semambu, Gebeng, Peginapan FnK amat strategik untuk ke destinasi tersebut.

Jika anda berurusan di UNIVERSITI MALAYSIA PAHANG, gambang hanya kurang lebih 30 minit dari lokasi kami. Melalui jalan kuantan bypass, jalan 2 lane, anda akan melalui UIA, IKIP dan terus menuju ke UMP jalan Gambang. UMP juga mempunyai kampus utama iaitu di Kuala Pahang, Pekan. Dengan mengambil jalan tanjung lumpur dan keluar di highway Gambang – Pekan, masa yang diambil 30-45 minit untuk sampai ke UMP pekan bergantung kepada kelajuan kereta anda.

Urusan di Pekan menjadi mudah dengan siapnya jalan Highway Kuantan Pekan dimana pengunjung-pengunjung yang mempunyai urusan di Pekan tidak perlu lagi untuk menginap disana. Anda boleh menginap dengan selesa di FnK Homestay dan urusan di Pekan dapat dibereskan dengan selesa, cepat dan tenang.

Jika hantar anak ke UIA, konvokesyen, symposium, melihat anak di hujung minggu, partime belajar di IIUM, FnK homestay kuantan berdekatan dengan IIUM atau UIA. Hanya kurang lebih 5 minit dari Jalan Beserah, dan lokasinya di sepanjang jalan bypass Kuantan – Airport, destinasi and mudah untuk berulang alik ke IIUM di Indera Mahkota. UIA yang sedang pesat berkembang dengan beberapa fakulti sedang di bangunkan, Homestay kami dapat menyediakan penginapan yang selesa kepada pengunjung yang berurusan di IIUM/UIA.

IPTA yang lain seperti UiTM, Politeknik POLISAS, Kolej Komuniti juga dekat dengan FnK Homestay Kuantan. Jika anda mempunyai urusan di tempat-tempat tersebut, kami menyediakan tempat tinggal yang selesa kepada pengunjung-pengunjung.

polisas

Kolej-kolej swasta juga banyak terdapat di Kuantan. Peginapan FnK dekat dengan kolej swasta seperti KOLEJ SHAHPUTRA, KIPSAS, IKIP, UTAR, PSDC, Cosmopoint, Kolej Automotif Antarabangsa (ICAM) di PEKAN, dan kolej-kolej kecil yang lain.

Fnk Homestay kuantan berdekatan dengan Industrial Gebeng. Berurusan di syarikat oil and gas di Industrial Gebeng menjadi mudah dengan menginap di sini.

Rumah penginapan kami hanya 15km ke kawasan perindustrian gebeng. Jika berurusan di syarikat seperti petronas, BASF, Polyplastic dan syarikat oil n gas yang lain bolehlah penginapan FnK sangat strategik ke lokasi tersebut.

BERCUTI SAMBIL BERKELAH

Tempat perkelahan di kuantan amat popular kerana mempunyai pantai yang cantik. Pantai Cherating, Balok, Pantai Batu hitam, Beserah, Pantai Sepat mepunyai pantai yang cantik untuk berkelah dan mandi manda. FnK Homestay Kuantan amat strategik untuk ke lokasi-lokasi tersebut.

Batu hitam 1 bau hitam 2 batu hitam 3

Pantai Teluk Cempedak (5 minit). Pantai telok chempedak terkenal landmark di kuantan. Hotel yang berdekatan adalah Hyatt Regency Kuantan. Bersantai di Telok Chempedak hanya 5 minit dari FnK Homestay kuantan dengan melalui jalan JUPEM. Hujung minggu anda happening disana dan menenangkan.

Air terjun. Jika ingin merasai keseronokan sungai, air terjun pandan berada kurang lebih 3o minit dari FnK Homestay. Sungai yang dingin dan air terjun amat mendamaikan. Anda boleh mandi manda sambil berkhemah dan berbbq disana dengan dikenakan sedikit bayaran yang tidak mahal. Charge untuk kerja-kerja pembersihan. Sungai lembing juga sesuai untuk mandi manda.

BUKIT GAMBANG RESORT CITY BGRC

Lokasi BGRC dari FnK Homestay Kuantan kurang lebih 35 km. Pemanduan ke sana amat mudah menggunakan jalan gambang. Aktiviti boleh dilakukan di awal pagi dan pulang semula dalam tengah hari untuk itinerary yang lain. Masa anda akan di isi dengan destinasi-destinasi menarik yang lain di Kuantan, Pekan dan Balok.

Bersantai, shopping dan makan-makan di KUANTAN.

Bersiar-siar di bandar Kuantan amat mudah sekali. Hanya kurang lebih 5 minit, boleh ke East cost Mall, Mega mall, Kuantan Parade, Tanjung Lumpur, Indera Mahkota, Stadium Darul Makmur, Kemaman Kopitiam, Secret Recipe, Ani Sup Utara, Satay Zul, Restoran Taj, Ana ikan bakar, santai, nara seafood dan banyak lagi.

RM 230 SEMALAM
DEPOSIT RM50
BANK IN KE
MAYBANK 556093224198 FMM ENTERPRISE
SILA SMS/EMAIL STATEMENT PEMBAYARAN
CHECK IN 2.00 PM, CHECK OUT 12.30 TGH

Penginapan untuk sebulan = RM 3000/ RM100 pernight

homestay kuantan room 2

HOMESTAY KUANTAN, PILIHAN BIJAK GANTI HOTEL

Menyediakan penginapan yang selesa setanding penginapan – penginapan seperti hotel. Jika anda berkunjung ke Kuantan melancong, bekerja, kenduri kahwin, event rasmi, outstation di sekitar Kuantan, Pekan, Gambang, Gebeng, Kemaman, Beserah, Balok, Cherating, anda boleh memilih penginapan FnK Kuantan City and Beach Guest House.

Kemudahan
living room different angle Guest House kami mempunyai 4 bilik, 2 bilik dilengkapi aircond dan Queen bed, ruang tamu dan ruang makan yang luas. Amatlah berbaloi jika menginap di Homestay berbentuk rumah berbanding Hotel. Penginapan Kuantan FnK dilengkapi TV (Astro basic packge), saterika, microwave oven, cerek elektrik, diamond water filter.

kitchen dining table welcome

Kemudahan parking yang luas 2 buah kereta, dengan kejiranan yang sunyi, hanya terdapat 24 unit rumah semi-D sahaja di kejiranan ini, FnK Homestay kuantan amat sesuai untuk keluarga, pekerja yang outstation, pegawai kerajaan, pensyarah dan mereka yang ingin ketenangan bercuti di kuantan dan pantai beserah balok, batu hitam.


Lokasi

Dengan deruman pantai yang hanya kurang lebih 100 meter dari lokasi  FnK homestay, suasana yang nyaman dan tenang dapat dirasai kepada tetamu penginapan kuantan FnK. Pantai perkampungan beserah terletak di berhampiran penginapan FnK Kuantan. Kawasan kejiranan juga terdapat mini taman permainan. Anak2 tidak merasa bosan hanya di rumah, tetapi dapat bermain di kawasan mini taman permainan yang ada gelongsor, buaian dan jongkang jongkit.

FnK Homestay located near to gebeng industrial park. It is very suitable to people who has function/meeting in Kuantan. It is only 10-15 minutes drive to Oil and Gas Gebeng Industrial Park.

Pantai
Bagi yang bercuti di hujung minggu dan mencari penginapan sekitar Balok, Beserah, Cherating, lokasi kami amat strategik dimana anda boleh ke pantai rekreasi balok untuk berkelah, bakar-bakar ikan, berkhemah dan aktiviti santai bersama keluarga. Pantai cherating 15-20km dari pelindung maju. Pantai telok chempedak hanya 5 km memandu ke arah bandar.KAMI MENANTI KEHADIRAN ANDA.
Web blog ini bukan sekadar mempromosikan homestay fnk tetapi juga mengandungi maklumat-maklumat bergunan kepada mereka yang bercuti atau bekerja di sekitar kuantan, pekan, gambang, kemaman. Sila baca artikel-artikel dengan category tertentu untuk memudahkan penginapan anda.

Untuk baca artikel terkini FnK / CHOOSE YOUR CATEGORY AT THE SIDE BAR


Advertisements
This entry was posted in popular and tagged . Bookmark the permalink.

2 Responses to FnK HOMESTAY KUANTAN CITY AND BEACH GUEST HOUSE

 1. Salam…

  Request to exchange link with our blog. Your blog link have been added to our blog.
  Kindly refer :
  http://bakti-homestay.blogspot.com/p/pahang-trengganu-kelantan.html
  Your co-operation is appreciated.
  Thank you.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s