Penginapan Kuantan

Proses beli rumah dah nak masuk fasa akhir. Peguam panggil sign last document. Kena initial byk pages, sign je, x baca apa2 pun.

Habis sign, kena pegi ke Pejabat tanah sebab rumah tersebut ada consent MB. Pegi pejabat tanah kena jumpa pegawai yang boleh sahkan dokumen geran. 3 pegawai yang sepatutnya sign, tiada dlm bilik mereka. agaknya pegi minum kot, tapi.. x kan 3 sekali gi minum.

Kaunter suruh pegi ke pejabat sebelah, jumpa pegawai disana… huhuu.. hmmm.. pejabat tanah nih, kalau dengar2 cakap2x orang susah beruurusan.. orang yang nak tukar status tanah, berapa lama amik masa.. lepas tu dengar2x cakap org juga.. bukan senang seseorang pegawai tu nak proses permohonan kita… fuhhh, letih sungguh kalau berlaku ni..

Masuk kat kaunter dan tanya nak jumpa pegawai yang incharge, duduk sebentar dan kemudian di panggil masuk ke bilik. Pegawai tersebut dengan serius check satu persatu, tanpa bersuara dan bercakap apa-apa. perlahan2x disemak, satu satu… penuh suspen.. bukan apa, takut ada bende remeh2x yg menyebabkan kita terpaksa ambil masa lagi… dah la tunggu bank dah lama, x sanggup dah nak tunggu apa2 lagi…

Akhirnya, pegawai tersebut sign juga tanpa ada apa2 perkara yang menyebabkan x sign. walaupun ada 1 part tu, sepatutnya aku kena sign depan dia.. tapi aku gi sign depan lawyer.. nasib baik dia blh terima….

Sekarang, tunggu duit disburse ke pemaju untuk dapatkan kunci. HARAP2X BLH SIAP DALAM 1 MINGGU NI~~~

AMEEN!!!

This entry was posted in FnK Story. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s