Homestay di Kuantan – ramai dah yang buka

Kalau lihat di Mudah.com.my, semakin ramai yang buka homestay, semakin ramai yang sama-sama berkongsi kek homestay.

Dengar ceritanya, ada yang sampai sanggup sewa rumah dan penuhkan rumah tersebut dgn perabot dan buat homestay. Dan kawan saya yang jirannya buat homestay cerita, sejak buka kelihatan seperti tak putus-putus orang masuk….

Yang saya punya masih sangkut di Bank. Harap2 bank muamallat buat kerja cepat…. Bila kelewatan berlaku hampir sebulan disebabkan oleh salinan dokumen SnP tidak dihantar ke bank, proses tersebut telah terlewat sebulan.

Sebagai pembeli, mana kita tahu proses yang perlu dilakukan kalau tidak diberitahu. Pihak peguam kata hari tu dia nak hantar sendiri salinan ke bank. Pemaju pun buat diam, saya pun diam juga.. ingat semuanya berjalan dengan sempurna, rupanya tak.

Pemaju sedap la buat diam je, sbb dlm SnP ada clause late charges tu… siap la lepas nih saya kena interest charge by pemaju… terima je lah.

Yang jam koilnya, projek homestay masih lagi sangkut. MOHON MAAAF BANYAK2 KEPADA YANG MENELEFON, EMAIL NAK BOOKING…..

Penginapan Homestay di Kuantan dan Pantai Beserah dan pantai balok dekat dengan gebeng, jalan gambang, UIA.. masih belum bersedia. Bila kami bersedia, promosi besar-besaran akan dilakukan dan harga promosi akan diberikan.

Bulan puasa la gayanya homestay kuantan bukak.

Kepada pemain-pemain industri homestay, insyaAllah, rezeki masing-masing akan ada dalam aktiviti homestay ini.

This entry was posted in FnK Story. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s