Proses beli rumah semi D kuantan

Rumah semi D tepi pantai homestay tepi pantai balok kuantan bandar kuantan.

Proses pembelian masih blm selesai.

ada 3 party yang terlibat dlm proses jual beli rumah nehh. PEMAJU –> PEMBELI <– BANK

Mula-mula pembeli dgn pemaju, ada peguam kat situ untuk sign SnP. SnP dah siap sign, tunjukkan pada bank untuk bank proses loan (sebelum tu dah sign document dgn bank). Delay kat sini lama. sbb, selepas sign SnP dengan pemaju, bank nak tgk salinan snp tu supaya dia blh proceed untuk proses disburse.

Peguam kata dia akan hantar sendiri salinan SnP ke bank. Kita pun rileks je lah…. rupa2nya selepas sebulan, bank tak terima lagi salinan SnP tu dan tak proses loan. Pegi pejabat lawyer, dia kata sepatutnya pembeli yang kena hantar ke Bank.. Hampeh btol la.. lawyer. Putar Alam……

Sebulan rugi masa…… kalau x dah blh launch dah homestay….

Hopefully, bank tak amik masa lama utk disburse… nnti Pemaju lak nak main, kena kan interest of late payment… Mapuh!!

This entry was posted in FnK Story. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s