Tragedi di Batu Ferringhi – Paragliding salah landing

Pantai di Hard Rock Hotel…..

Pantai yang tenang dan indah, banyak aktiviti – naik kuda, mandi-mandi, etc

Ini salah satu aktvitinya, bot tarik dari muka pantai, dan org akan naik payung terjun dari darat.. nampak mcm best sebab tinggi jugak belon ni naik.. nak naik ok, tapi nak mendarat…. huhuhuuuhuh… sampai 2-3 org berlari kena pegang…. untuk landing…. silap gaya, jatuh gedebuk! atau kena org2 lain di sekeliling..TRAGEDI tu!

Ini lah berlaku kepada pengunjung nih!, masa naik gelak2, suka2, hepi2x…. amik gambar… masa nak turun, landing x betul, sepatutnya dia tarik parachute tu sebelah je, nih gi tarik dua2x…… habis melelong belon tu… dan 2-3 org yang sepatutnya tangkap…. x berjaya tangkap, dan JADI nya…

Paralyzed habis!…. ada tempat yang patah kot…. lama jugak terbaring kat situ, semua org datang kerumun!! dekat sejam gak la kat situ.. Akhirnya, sampai yang nih..

Apa tuh?, rescue 911

Dan akhirnya,

Hati-hati bila naik paragliding. Nampak seronok, mencabar…

Dan untuk akibatnya, penyedia perkhidmatan permainan di pesisir pantai, sekurangnya-kurangnya kawasan, territory hard rock hotel, terhenti seketika biznez nya. Orang semua dah takut, nak naik… tapi paragliding di territory hotel sebelah, berjalan seperti biasa…..

Yang pasti, budak2 ini tidak hiraukan apa berlaku…..

This entry was posted in @ Other places. Bookmark the permalink.

One Response to Tragedi di Batu Ferringhi – Paragliding salah landing

  1. Pingback: parachute tersangkut di batu ferringhi | Homestay Kuantan - simple, clean and convenient

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s